Aankoopkeuring appartement Almere Centrum

Aankoopkeuring appartement Almere

De Verkoop Keuring.

De Verkoop Keuring : voldoen aan uw Meldingsplicht

Als Verkoper heeft u een Meldingsplicht voor eventuele ( Verborgen ) Gebreken. Met een Bouwkundig Rapport van ons komt u uw Meldingsplicht grotendeels na.

U loopt met de inspecteur  om en door het huis. Hij voert een visuele inspectie uit. Dat betekent dat hij alleen de onderdelen controleert die hij met het blote oog kan zien.

Hij verricht geen specialistisch onderzoek. Maar als de bouwkundige denkt dat dit gewenst is, dan vermeld hij dit in het keuringsrapport. U krijgt van hem  meteen uitleg en informatie en natuurlijk  kunt u hem tijdens de keuring vragen stellen over het huis. Graag zelfs !

De inspecteur breekt geen zaken weg waardoor de eigenaar van de woning schade zou kunnen lijden. Hij haalt bijvoorbeeld geen plafondplaten los om vast te stellen of er wel eens lekkage is geweest.

Een dak dat zonder technische hulpmiddelen kan worden bekeken wordt altijd door de bouwkundige beoordeeld tijdens de keuring.

Bij een schuine kap is het normaal gesproken mogelijk om vanaf het terrein een beoordeling te geven. Een plaatselijke beoordeling van een schuine kap is vaak mogelijk vanuit een dakraam of dakkapel. Platte daken tot 2,7 meter hoogte zijn normaliter met een ladder te bereiken.
Een beoordeling is dan mogelijk vanaf het dak of vanaf de ladder. In verband met veiligheid maakt de bouwkundige hier ter plaatse een keuze in.
Platte daken die hoger zijn gelegen en niet bereikbaar zijn vanuit de woning kunnen niet worden beoordeeld. Hiervoor dient u bijv. een Dakdekkersbedrijf in te schakelen. Wanneer een kruipluik aanwezig en toegankelijk is, wordt de kruipruimte vanuit het kruipruimte bekeken.