NHG aankoopkeuring appartement Almere Stad

NHG aankoopkeuring appartement Almere Stad

NHG aankoopkeuring appartement Almere Stad: Bij een ouder huis is het niet onverstandig om tijdens het proces van aankoop van een woning het huis te laten inspecteren op gebreken. Een bouwkundige keuring is een aanrader en zeker de kosten waard. Verborgen gebreken, zoals lekkages of houtworm of houtrot, komen dan aan het licht. Het bouwkundig onderzoeksrapport geeft samen met het taxatierapport een objectief beeld van de waarde van het huis.

De bouwkundige keuring wordt uitgevoerd door een bouwkundig adviesbureau, maar welke moet je nu kiezen. Sinds kort is er een nieuwe website gelanceerd waar je bouwkundige keuringen kunt vergelijken en direct een offerte aan kunt vragen.

Daarnaast zijn er zijn verschillende instanties waar je een dergelijke bouwkundige keuring kunt laten uitvoeren:

Nationale Hypotheek Garantie
Tot voor kort was het voor een hypotheek met NHG verplicht om een speciale bouwkundige keuring te laten uitvoeren. Echter heeft de NHG besloten dat dit niet meer nodig is. Lees hier aan welke voorwaarden je moet voldoen voor het verkrijgen van een hypotheek met NHG.

NHG aankoopkeuring appartement Almere Stad

Wanneer u overweegt een woning te kopen, is het belangrijk om te weten in welke staat deze zich bevindt. Zelfs als er geen problemen zijn met het huis, kunnen onbekende of ongeziene problemen duur voor u worden, en dat betekent dat het u later geld kost.

Een bouwinspectie voorafgaand aan de aankoop door een gekwalificeerde inspecteur zorgt ervoor dat het onroerend goed voldoet aan de voorschriften en geen hoog risico vormt voor de financiën. Bovendien kan het u helpen een betere rente te krijgen bij uw bank.

De bouwkundige inspecteurs van bouwkundige keuring Almere voltooien niet alleen de inspectie en voorzien u van een geweldig bouwrapport, ze zijn ook beschikbaar om eventuele problemen of zorgen te bespreken die u mogelijk heeft op basis van hun bevindingen. De volledige beoordeling van de staat van uw toekomstige woning stelt u in staat een weloverwogen koopbeslissing te nemen.