NHG keuring

NHG keuring

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bent u zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek. Bovendien beperkt u met NHG de financiële risico’s van een eigen koopwoning. Nu, maar ook in de toekomst.Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is NHG-keuring-300x80.jpg

Altijd een hypotheek die past bij uw inkomen

Sluit u een hypotheek af met NHG, dan weet u zeker dat uw hypotheek past bij uw inkomen. Uw hypotheek voldoet namelijk aan de normen voor verantwoord lenen van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Zo weet u zeker dat u nooit teveel leent en u naast uw maandelijkse woonlasten voldoende geld overhoudt voor andere uitgaven, zoals boodschappen, verzekeringen en sparen.

NHG keuring: hypotheek en betaling:

Vangnet als u uw hypotheek niet meer kunt betalen
Veranderingen in uw persoonlijke omstandigheden kunnen van invloed zijn op uw financiële situatie. Zo kunt u, als u gaat scheiden, arbeidsongeschikt of werkloos raakt, misschien uw hypotheek niet meer betalen. Heeft u een hypotheek met NHG, dan heeft u in deze vervelende periode een vangnet waarop u kunt vertrouwen.

NHG keuring: Verantwoordelijkheid:

U bent vanzelfsprekend zelf verantwoordelijk voor het vinden van oplossingen, maar NHG denkt in zulke situaties met u mee en kijkt samen met uw hypotheekverstrekker of u geholpen kunt worden de hypotheek weer betaalbaar te maken. Mogelijk kunt u hierdoor uw woning behouden en kan een verkoop met verlies worden voorkomen. Blijkt verkoop uiteindelijk toch de enige optie en is de opbrengst van uw woning lager dan de uitstaande hypotheek? Dan kan NHG u deze restschuld kwijtschelden.

NHG keuring: Afsluiten:

U kunt een hypotheek met NHG afsluiten als u een bestaande woning koopt. Ook voor een nieuwbouwwoning, een verbouwing of renovatie kunt u een hypotheek met NHG afsluiten. 

Voor een hypotheek met NHG geldt een aantal voorwaarden. Uw hypotheekadviseur kan voor u uitrekenen hoeveel u precies kunt lenen en kan u meer vertellen over de voorwaarden en mogelijkheden van een NHG hypotheek.

Bel gerust met bouwkundige keuring  Almere voor de mogelijkheden en een NHG bouwkundige keuring.